Kulenova sekica

Blago ljutkasti salamin s mesom divlje svinje.

O proizvodu

Ma znamo mi da kulen ima svoju seku. Al’ jeste vi znali da ima dvije? Još je jedna mlađa, a od milja ju zovemo „Sekica”. Baš takvog je okusa i mirisa naš salamin Kulenova sekica iz premium kolekcije Fin salamin. Malo samo domaće ljute paprike, tak’ da se ljutina osjeti u ustima tek kad progutate zalogaj i to blago – čist’ za šmek. A meso? Meso je vrhunsko od najboljih svinjskih komada, a posebnu boju, teksturu i karakter okusa daje meso divlje svinje s hrvatskih lovišta.  

Kategorija:

Sastav

Svinjsko meso (55%), meso divlje svinje, svinjsko masno tkivo, kuhinjska sol, prirodni začini, antioksidans: natrijev izoaskorbat i ekstrakt ružmarina; konzervans: natrijev nitrit.

Savjeti za profiće:

Ovaj salamin nikak’ nejde bez dobre čašice rashlađenog bijelog vina - nekaj polusuho ili suho i na čačkalici da imate nekakvoga sira. Eh, da… i ovo nije obična domaća salama kak’ ju inače svi radimo u kontinentalnoj Hrvatskoj. Kulenova Sekica je salamin sušen na „talijanski način”, što znači kraće vrijeme zrenja i mekše meso. Zato, lepo prosimo, dobro naburiste noža i režite tartufinu na zericu deblje komade.

Možda će vas zanimati