fbpx
Iz grofovog dnevnika

Salama s mesom jelena šampion je kategorije ovogodišnjih „Dana hrvatskih kobasica i salama“

Skupna fotografija Šampiona Dana Hrvatskih kobasica

Salame Grofa Lovskog nagrađivane u kategoriji salama i kobasica s mesom divljači

Salama s mesom jelena Grofa Lovskog šampion je kategorije ovogodišnjeg natjecanja „Dana hrvatskih kobasica i salama“ održanog u ožujku uoči devetog Međunarodnog sajma „S kobasicom u EU 2023.“ u Sv. Petru u Šumi. Svečano proglašenje dobitnika nagrada održano je u petak, 17. ožujka u 18:30 sati u Hrvatskoj kući kobasica, na kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade, Andrej Plenković. Salame Grofa Lovskog višestruko su nagrađene u kategoriji salama i kobasica s mesom divljači – jednoj od ukupno 11 natjecateljskih kategorija u kojima je sudjelovalo ukupno 194 kobasice i salame iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Tako je Grofu Lovskom pripala titula Šampiona za salamu s mesom jelena, zlatna medalja za salamu s mesom divlje svinje i paprikom, te dvije srebrne medalje za kobasicu s mesom divlje svinje i Finjak kobaju s mesom jelena.

Nekadašnji popularni televizijski voditelj, a danas vlasnik brenda i direktor Grofa Lovskog, Marko Lušić, ponosno je izjavio: Grof Lovski prvi je hrvatski brend u potpunosti posvećen mesnim delicijama od domaće divljači. Ova naša posvećenost dobila je jedno posebno priznanje ovim prestižnim odličjima i nagradama – pogotovo ako uzmete u obzir da Grof Lovski tek pet godina na tržište stavlja jedinstvene trajne i polutrajne delikatese od mesa divljači s domaćih livada i šuma. Veliko hvala svim ocjenjivačima, organizatorima i našim najdražim kupcima što iz dana u dan prepoznaju naš trud da našim ljudima na stol stavimo vrhunski domaći proizvod od domaće divljači.

Direktor i Osnivač Grofa Lovskog, Marko Lušić i premijer Andrej Plenković

20 senzornih analitičara potvrdilo šampionat u kategoriji salama s mesom divljači

Šampionska salama s mesom jelena Grofa Lovskog osvojila je 55,96 od maksimalnih 60 bodova koje je dodjeljivalo ukupno 20 senzornih analitičara i stručnjaka koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i Slovenije. Tako je Grof Lovski postao šampion u jednoj od 11 kategorija natjecanja. Organizator ocjenjivanja je Međunarodni sajam „S klobasicom u EU“, ESSIK- Europski savez salamera i kobasara, Udruga S klobasicom u EU i Udruga proizvođača istarskog pršuta.

Natjecanje je dio sajma "S klobasicom u EU 2023."

Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama u sklopu projekta „Dani hrvatskih kobasica i salama“, održano je uoči Međunarodnog sajma ” „S KLOBASICOM U EU 2023.“ koji se po deveti puta održava u Sv. Petru u Šumi, 18. i 19. ožujka.  Sajam je i ovaj puta zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda.

Grof Lovski prvi je i jedini domaći brend posvećen proizvodnji trajnih i polutrajnih mesnih i suhomesnatih proizvoda od domaće divljači. Proizvodnja je započela 2018. godine, a danas se mesne delicije Grofa Lovskog mogu pronaći u brojnim trgovačkim lancima poput Spara, Konzuma, Lidla i Kauflanda. Otvorenje prvog vlastitog dućana Grofa Lovskog očekuje se u drugoj polovini 2023. u Zagrebu.


Grof Lovski čeka Vas na Facebooku i Instagramu.