fbpx
Iz grofovog dnevnika

Divljač Grofa Lovskog na BBQ radionici “Wild Flame”

13.4.2024. – Na ekskluzivnoj radionici “Wild Flame” u organizaciji BBQ Hot Yarda i Grofa Lovskog, sudionici su mogli učiti o tehnikama grillanja i uživati u samim specijalitetima od najboljih mesnih pozicija jelena i divlje svinje. 

Davor Šušković stavlja rebrica divljači u smoker.

Ekskluzivna radionica s mesom divljači "Wild Flame"

Ljubitelji mesnih delicija i iskusni BBQ majstori okupili su se na izuzetnom događaju “Wild Flame”, koji je održan pod pokroviteljstvom BBQ Hot Yarda i Grofa Lovskog. Ova prva radionica posvećena isključivo pripremi mesa divljači bila je prilika da se razbiju predrasude i pokažu nove mogućnosti za uživanje u ovom posebnom tipu mesa.

 

Događaj je obuhvatio šest različitih slijedova jela od divljači, uključujući muflona, divlju svinju i jelena, što je posjetiteljima pružilo jedinstven gastronomski užitak. Od burgera i hot dogova za zagrijavanje pa sve do sofisticiranih jela poput dimljene Porchette i rebaraca, posjetitelji su imali priliku isprobati raznovrsne načine pripreme divljači.

Radionica kao spoj edukacije i gastronomskog užitka

Uz mesne delikatese, poslužena su i četiri priloga koja su savršeno dopunjavala intenzivne okuse divljači. Krumpir i mrkva s roštilja, rižoto s gljivama, salata od krumpira na BBQ način, te prokulice s pancetom, bili su samo neki od dodataka koji su obogatili ovu kulinarsku feštu.

 

Organizatori su se pobrinuli i za obilje pića, uz neograničene količine različitih vrsta piva iz Zmajske pivovare i izbor vina iz vinarije Dobra Berba, što je dodatno zaokružilo atmosferu.

 

Radionica nije bila samo prilika za uživanje u hrani, već i edukativni event. Sudionici su mogli naučiti o različitim tehnikama pripreme na roštilju, uključujući indirektno i direktno pečenje na visokim temperaturama, kao i o metodama low & slow BBQ-a uz dodatak arome dima.

Za više informacija, pratite nas na Facebooku i Instagramu, te proučite naše recepte.