fbpx
Iz grofovog dnevnika

Recept: hamburger s roštiljkom od divljači

Ovog prosinca na Adventu u Zagrebu, nastao je jedan sjajan i vrlo neobičan recept za jedan još neobičniji, ali vrlo sočan i ukusan hamburger. Tvorci ovog hamburgera naši su prijatelji iz adventske kućice Germica, a mi Vam donosimo prilagođeni, pročišćeni recept!

Upoznajte hamburger s roštiljkom od divljači

Pa tko bi se sjetio staviti roštiljku u hambi pecivo? Ne znamo, ali je genijalno i idealno za hladne zimske dane kada roštiljku Grofa Lovskog s mesom divljači poželite učiniti malo zanimljivijom. Evo što Vam treba:

  1. Roštiljka Grof Lovski
  2. brioche pecivo za hamburger
  3. senf i majoneza
  4. kiselo zelje
  5. ajvar ili ketchup.

Kako napraviti ovaj hamburger?

#1 korak

Ispecite roštiljku na grill tavi ili na roštilju – ako ste u prilici. Pecite ih na srednje jakoj vatri 6-10 minuta jer je puno lakše kontrolirati stupanj „pečenosti“, odnosno boju i hrskavost korice koja nastaje.  Ako je žar grilla baš tako jak, onda obratite više pozornosti na češće okretanje roštiljki (i kraće pečenje) kak’ biste izbjegli da zagori.

 

#2 korak

U brioche pecivo (mora biti brioche jer je mekoćom i okusom maslaca nemjerljivo bolje, u odnosu na obično hambi pecivo) stavite senf na gornji i donji dio peciva. Na senf na donjem dijelu peciva složite nasjeckano kiselo zelje i po želji stavite ajvar ili majonezu.

 

#3 korak

Na kiselo zelje stavite vruću roštiljku. Poklopite s gornjim dijelom peciva i viola – vaš hamburger s roštiljkom od divljači je gotov.

 

Grof Lovski želi Vam dobar tek!

Za više ovakvih bisera, Grof Lovski čeka Vas na Facebooku i Instagramu.